Aktuális:


[2016. szeptember]


 

FUND Iskola évnyitó és Pécsi Napok Roma Napja, Pécs, 2016. szeptember 16. (CSzMMB-FUND)
 
A Pécsi Napok Roma Napja szervezője a Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis, illetve a fenntartásában működő FUND Cigány Alapfokú Művészeti Iskola. Idén sikerült egy széles összefogást létrehozni a többi roma szervezettel, velük együttműködve került megrendezésre a FUND Iskola évnyitó és Pécsi Napok Roma Napja rendezvény, mely már 20 éves múltra tekint vissza. A programra a korábbi évektől eltérően nem a Sétatéren, hanem a Balokány-ligetben került sor.
A XXV. Cigány Kulturális Napok Pécs Rendezvénysorozat rendezvényei Pécsett, a Balokány-ligetben, az Országos Cigány Képzőművészeti Kiállítás, illetve a megnyitója pedig a Rácz Aladár Közösségi Házban vol.
 
Szakmai beszámoló:
Szórólap:
 
Fotógaléria
 

[2015. június]


     

Zenei tábor Balatonföldváron - 2015. június 17-21. (CSzMMB)
 
A Nemzeti Tehetség Program zenei tehetséggondozást elősegítő felkészítő tábor szakmai célja fiatalok zenei ismereteinek bővítése, ezzel kapcsolatos készségeik és - nem utolsósorban - kapcsolatteremtő képességük fejlesztése volt. A hosszú távú cél pedig az, hogy a zenét értő és szerető fiatalokat formáljon ki. A múlt és a jelen hagyományainak, a zenében megjelenő értékeinek megismertetésével, megszerettetésével lehetőséget teremt a programban résztvevők számára az életkoruknak megfelelő műveltség megszerzésére. Ezek a célok szoros összhangban vannak a FUND Iskola tehetséggondozási koncepciójával, ezért a tábor jó lehetőséget jelentett a zenei képzésre járó tehetséges gyerekek képességeinek fejlesztésében.
A szakmai tevékenységet és a képzést 30 órás tábor keretében valósítottuk meg Balatonföldváron, a Riviéra Park Hotelben.
 
Szakmai beszámoló:
Fotógaléria
 

[2015. május]


     

Festészeti tábor a Rácz tanyán - 2015. május 21-25. (FUND)
 
A program szakmai célja az volt, hogy elősegítse a fiatalok képzőművészeti ismereteit, fejlessze ezzel kapcsolatos készségeit és - nem utolsósorban - kapcsolatteremtő képességeit. A hosszú távú cél pedig az, hogy a képzőművészetet értő és szerető fiatalokat formáljon ki. A múlt és a jelen hagyományainak, a képzőművészetekben megjelenő értékeinek megismertetésével, megszerettetésével lehetőséget teremt a programban résztvevők számára az életkoruknak megfelelő műveltség megszerzésére. Ezek a célok szoros összhangban vannak a FUND Iskola koncepciójával, ezért a tábor jó lehetőséget jelentett a képzőművészeti képzésre járó tehetséges gyerekek képességeinek fejlesztésében.
A szakmai tevékenységet és a képzést 30 órás tábor keretében valósítottuk meg.
 
Szakmai beszámoló:
Fotógaléria
 
Videók:
     

[2015. január]


FUND Félévzáró, 2015. január 29.
Fotógaléria
 

[2014. december]


Mikulás-ünnepség, 2014. december 6.
Fotógaléria
 

[2014. augusztus]


VIII. Nemzetközi Romafesztivál, Pécs, 2014. augusztus 15. (CSzMMB)
 
A Nemzetközi Romafesztiválok célja, hogy tovább éltesse a hazai és a határokon túli cigány népművészeti hagyományokat, és egyben kitekintést nyújtson a világra, a kiemelkedő külföldi és hazai cigány együttesek produkcióira. A VIII. Nemzetközi Romafesztivál szervezésével is ezt a célt kívántuk folytatni.
A rendezvény elsősorban a zene és a tánc segítségével mutatta be a tradicionális, nagyon gazdag hagyományokkal rendelkező cigány kultúrát. Mivel most is több országból érkeztek a fellépő művészek, ezért mindegyik különleges, egyedi értéket képviselt, egyúttal hozzá járult a cigány kultúra sokszínűségéhez.
Az első három Fesztivál (1999-2001-2003) a Pécsi Napok keretében került megrendezésre, a továbbiak (2004-2007-2008-2010) a pécsi Örökség Fesztivál önálló egységei voltak, míg a VIII. Nemzetközi Romafesztivált a Déli Kapu Fesztivál és a Magyarok Kenyere Ünnep keretében került megrendezésre.
 
Szakmai beszámoló:
Fotógaléria
 

[2010. augusztus]


A 2010/2011-es tanévben is szeretettel várjuk felsőbb éves diákjaink bejelentkezését és az új érdeklődőket!
A FUND Cigány Művészetoktatási Intézményben telephelytől függően választható képzőművészeti, zeneművészeti (hegedű, gitár, tambura) és táncművészeti ág.
A felvehető tanulók száma meghatározott, augusztus végéig nyújthatók be a jelentkezési lapok postai úton, vagy személyesen a Béri Balogh Ádám u. 3/6. szám alatti irodában.

Jelentkezési feltételek:

  • A gyermek iskolába jár.
  • Hiánytalanul, olvashatóan kitöltött beiratkozási lap leadása.
  • Amennyiben gyermekvédelmi kedvezményben részesül a jelentkező, akkor az azt igazoló határozat másolatát leadja a beiratkozási lappal együtt.
  • Szülői nyilatkozat kitöltése.
  • Szülő aláírása.
  • Minden tanévben be kell iratkoznia a régi és új tanulóknak egyaránt!

Postacím: FUND jelentkezés, 7626 Pécs, Béri Balogh Ádám u. 3/6.
Letölhető jelentkezési lap  
 

[2010. június]


VII. Nemzetközi Romafesztivál, Pécs, 2010. június 3-5. (CSzMMB)
  Fotógaléria
 

Olyan lesz a jövő, mint a ma iskolája!        (Szentgyörgyi Albert)